Seteløft

Seteløft

 
Seteløft, også kalt seteplastikk er en operasjon der setet løftes ved å fjerne hud og fett i overgangen mellom nedre del av ryggen og øvre kant av setet.

Særlig etter stor vektnedgang er det vanlig at setet siger ned og blir slapp. Da kan setet løftes opp til en mer normal posisjon ved hjelp av et seteløft. Operasjonen kombineres oftest med fettsuging av hofter/ryggputer. Volumet til setet endres ikke da det ikke tilføres ekstra vev, men bare et løft.

Ved et seteløft fjernes hud og fett i overgangen mellom nedre del av ryggen og øvre kant av setet. Operasjonen etterlater et horisontalt arr som strekker seg fra hoftekam til hoftekam i overgangen mellom nedre del av ryggen og øvre kant av setet. Arret plasseres slik at det normalt ikke er synlig ved bruk av bukser. Bredden på arrene varierer fra person til person, men med moderne kirurgisk teknikk vil de fleste arr fremstå som bleke streker. Noen opplever imidlertid at arrene blir noe bredere.

Resultatet av operasjonen er avhengig av hudkvaliteten. Dersom man har dårlig elastikk i huden kan setet falle noe ned med tiden. For å kunne gjøre operasjonen må du være normalvektig og ha en stabil vekt.

 

Etter operasjonen vil det være stramt på nedre del av ryggen mot setet der det er sydd. Du må derfor unngå å bøye deg fremover de første 3 ukene da det ellers drar i arrene og kan øke risiko for infeksjon. Første uken må du være så rett i ryggen som mulig og unngå bøy i hoften. Når du sitter må du ligge bakover og være forsiktig når du reiser deg opp. De to neste ukene kan du bøye litt mer fremover, men ikke så det strammer i arret. Etter 3 uker kan du være i normal daglig aktivitet, men vent med trening og tung fysisk aktivitet i 6 uker.

 

Pris på inngrepet: Se vår prisliste her


Du trenger ikke henvisning fra lege for vurdering. For bestilling av time til vurdering  hos plastikk kirurg , ta kontakt på tlf 70 11 71 86  / plastikkprivat@medi3.no - eller benytt vår timebestillingsfunksjon:

 

Bestill time

}

Ålesund

Kongens gate 11

Postboks 1514, 6025 Ålesund

SOMMER 2022


ÅLESUND

Fra 11.07 til og med 19.08 har vi sommeråpent fra kl. 08.00 – 15.00.

 

 

Ordinære åpningstider:

Mandag kl 08.00 - 20.30
Tirsdag - Onsdag - Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 15.00

 

Medi 3 AS har dessverre ikke anledning til å motta helseopplysninger på epost. 
For å sende til Medi3 må du logge inn i Digipost på web (ikke app).
Mottakeren som skal benyttes er «Medi 3 AS» med organisasjonsnummer 941455077.
Pass på å hake av for følgende nederst i meldingen: «Krev at mottaker logger seg på med BankID eller Buypass for å lese denne meldingen.»

Dersom du ikke har en Digipost-konto kan du enkelt registrere deg her: https://www.digipost.no/registrering/person
Dersom du ikke ønsker å bruke Digipost kan du sende opplysningene pr post eller levere ved oppmøte i en av våre klinikker.