Seteløft

Seteløft

 
Seteløft (også kalt rumpeløft og seteplastikk) er en operasjon der rumpen løftes ved å fjerne hud og fett i overgangen mellom nedre del av ryggen og øvre kant av rumpen.

Særlig etter stor vektnedgang er det vanlig at rumpen siger ned og blir slapp. Da kan rumpen løftes opp til en mer normal posisjon ved hjelp av et seteløft. Operasjonen kombineres oftest med fettsuging av hofter/ryggputer. Volumet til rumpen endres ikke da det ikke tilføres ekstra vev, men bare et løft.

Ved et seteløft fjernes hud og fett i overgangen mellom nedre del av ryggen og øvre kant av rumpen. Operasjonen etterlater et horisontalt arr som strekker seg fra hoftekam til hoftekam i overgangen mellom nedre del av ryggen og øvre kant av rumpen. Arret plasseres slik at det normalt ikke er synlig ved bruk av bukser. Bredden på arrene varierer fra person til person, men med moderne kirurgisk teknikk vil de fleste arr fremstå som bleke streker. Noen opplever imidlertid at arrene blir noe bredere.

Resultatet av operasjonen er avhengig av hudkvaliteten. Dersom man har dårlig elastikk i huden kan rumpen falle noe ned med tiden. For å kunne gjøre operasjonen må du være normalvektig og ha en stabil vekt.

 

Etter operasjonen vil det være stramt på nedre del av ryggen mot rumpen der det er sydd. Du må derfor unngå å bøye deg fremover de første 3 ukene da det ellers drar i arrene og kan øke risiko for infeksjon. Første uken må du være så rett i ryggen som mulig og unngå bøy i hoften. Når du sitter må du ligge bakover og være forsiktig når du reiser deg opp. De to neste ukene kan du bøye litt mer fremover, men ikke så det strammer i arret. Etter 3 uker kan du være i normal daglig aktivitet, men vent med trening og tung fysisk aktivitet i 6 uker.

 

Pris på inngrepet: Se vår prisliste her

Du trenger ikke henvisning fra lege for vurdering. For bestilling av time til vurdering  hos plastikk kirurg , ta kontakt på tlf 70 11 71 86 eller benytt gjerne vår timebestillingsfunksjon:

 

Bestill time

 

}

Ålesund

Kongens gate 11

Postboks 1514, 6025 Ålesund

Åpningstider:

Mandag kl 08.00 - 20.30
Tirsdag - Onsdag - Torsdag 08.00 - 18.00
Fredag 08.00 - 15.00

 

 

Medi 3 AS har dessverre ikke anledning til å motta helseopplysninger på epost, da dette ikke sikrer trygg oppbevaring av dine personopplysninger .
Du kan imidlertid benytte Digipost for å overføre denne type opplysninger.
For å sende til Medi 3 må du logge inn i Digipost på web (ikke app).
Mottakeren som skal benyttes er «Medi 3 AS» med organisasjonsnummer 941455077.
Pass på å hake av for følgende nederst i meldingen: «Krev at mottaker logger seg på med BankID eller Buypass for å lese denne meldingen.»

Dersom du ikke har en Digipost-konto kan du enkelt registrere deg her: https://www.digipost.no/registrering/person
Registering og bruk av Digipost er helt gratis. 

Dersom du ikke ønsker å bruke Digipost kan du sende opplysningene pr post eller levere ved oppmøte i en av våre klinikker.