Ingredienser:
2 dl sukrin gold
2 dl lys sirup
2 dl helmelk
250 g smør
1 liter finmalt spelt (evt fullkornshvetemel)
1 ts pepper
2 ts malt ingefær
2 ts kanel
1 ts nellik
2 ts natron
Fremgangssmåte:
Varm steikeovnen til 200 grader.
Varm opp melk sukrin (eller den søtningen du velge) og sirup.
Skjær smøret opp i skiver og la smelte i blandingen.
I stor bakebolle: Sikt i melet og alt krydderet.
Tilsett vesken og bland alt godt i sammen.
Deigen bør stå i kjøleskapet helst minimum 1 t, for å kjølne og sette seg. Gjerne kaldt natta over. Et par halvtimar eller flere går likevel greit.
Kjevle ut til 2-3 mm tykkelse, og stikk ut med pepparkakeformer.
Stekes ca. 8-9 minutt. Følg med!
Avkjøles på rist og oppbevares i kakeboks.
Pass på ~ disse får faktisk bein å gå på!