Ansiktsløft

Ansiktsløft

 
Noen av de mest synlige tegn på aldring kan vise seg først i ansiktet. Ved dette inngrepet sletter vi ut hudoverskudd i ansikt og hals, strammer opp det underliggende vevet og fjerner overskudd av fett.


Aldringen i ansiktet varierer fra person til person, og behovet for en slik operasjon vil variere. Et ansiktsløft endrer ikke utseende men vil gi deg et yngre utseende.. Våre kirurger er opptatt av at resultatet skal være mest mulig naturlig. I et ansiktsløft blir  rynker glattet ut og overskuddshud fjernet. Ansiktsløft gir spesielt god effekt på kjeve- og hakeparti. 

 

Ved et ansiktsløft blir løs hud strammet opp og vi foretar en innvendig oppstramming av bindevevet for et mer varig resultat. Facelift gir spesielt god effekt på kjeve- og hakepartiet.  Aldringsprosessen vil imidlertid fortsette uavhengig av operasjonen. Noen få kan derfor føle behov for et ny operasjon etter f.eks 10 års tid.

 

Ansiktsløft i kombinasjon med andre operasjoner
Har du andre områder som du også ønsker å endre, kan du overveie å kombinere en facelift med andre inngrep, for eksempel panneløft, øyelokkoperasjon, laser, fettransplantasjon og halsløft. Ved å utføre flere inngrep i samme sesjon, unngår du flere fraværsperioder. Du vil i tillegg unngå flere perioder med ubehag fra inngrepene. Vi er opptatt av at det skal være trygt å gjennomføre et inngrep. Dersom dine ønsker for ulike inngrep tar for lang tid, anbefaler vi at de gjøres i flere omganger.

Kosmetiske inngrep gir ikke grunnlag for sykemelding.Pris på inngrepet: Se vår prisliste her


Du trenger ikke henvisning fra lege for vurdering. For bestilling av time til vurdering  hos plastikk kirurg , ta kontakt på tlf 70 11 71 86  / plastikkprivat@medi3.no - eller benytt vår timebestillingsfunksjon:

 

Bestill time

 

Før operasjonen:
Under den første konsultasjonen undersøker kirurgen ansiktsanatomi, tykkelse, elastisitet og rynker i huden din. Han vurderer også om det er andre inngrep som kan være med på å gi deg det ønskede resultatet. 


Dersom du røyker er det viktig at du holder opp i minst to uker før og 2 uker etter inngrepet. Røyking gjør at blodårene i huden trekker seg sammen og nedsetter på den måten blodsirkulasjonen. Under og etter en ansiktsløfting trenger huden all den blodtilførsel den kan få for at det skal gro uten problemer. Røyking vil derfor ha en meget uheldig virkning på tilhelingsprosessen.

Under operasjonen:
Operasjonsteknikk er avhengig av ansiktstrekk, kirurgens preferanser samt dine ønsker. Det er stor variasjon i slike inngrep, men snittet er oftest gjemt i ørets naturlige konturer. Det strekker seg videre rundt øreflippen og tilbake til hårfestet. Etter operasjonen er det lett å skjule arrene med håret. Noen ganger gjøres også et lite snitt under haken. De ulike snittene frigjør huden som dras oppover og bakover. Overflødig hud tas bort. 

 
Etter operasjonen:
 Før utreise avtales kontroll for skifting av bandasje, samt når stingene skal fjernes. Etter dette får du kun tape over arrene. De siste stingene fjernes vanligvis etter ca. to uker. Det er viktig at du holder deg rolig og unngår store anstrengelser den første uken. Hodet bør holdes høyt (d.v.s. 1 eller 2 ekstra puter i sengen). 


Du må regne med en del hevelse og blåmerker de første to til tre ukene. Det kan opptre harde partier under huden. Disse vil alltid mykne og gå tilbake av seg selv, men det er vanlig at det kan gå flere måneder før disse ikke kjennes lengre. Følelsen i kinnene vil til å begynne med kunne være tydelig nedsatt, men vil  komme gradvis tilbake over tid. 


Resultat:
Mange har gjort ansiktsløftning, og prosedyren er veletablert og sikker. Det finnes likevel en risiko som ved alle kirurgiske inngrep. Det er derfor viktig at du diskuterer med kirurgen de forhold som kan ha betydning for inngrepet og tilhelingen, og at du følger de rådene du får ved den første konsultasjonen og etter inngrepet. På den måten kan du bidra til å få en best mulig tilheling. Vi anbefaler at du venter med å bruke sol/solarium i 3 måneder. Dette er viktig for å unngå pigmentforandringer i huden. Arrene etter operasjonen bør ikke utsettes for direkte sol/solarium før det har gått 1 år.

}

Ålesund

Kongens gate 11

Postboks 1514, 6025 Ålesund

 

Epost: firmapost@medi3.no (send aldri personsensitive opplysninger)

 

Medi3 har dessverre ikke mulighet til å behandle sensitiv informasjon eller svare på medisinskfaglige spørsmål til pasienter pr epost, på grunn av personvern.
For mer informasjon om hvordan du kan kommunisere med oss, les mer her.

 

Åpningstider

Mandag kl 08.00 - 20.30
Tirsdag - Onsdag - Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 15.00