Koronatest og test av antistoff i bedrifter

Koronatest og test av antistoff i bedrifter

 
Medi 3 kan utføre to typer tester, det er test for koronasmitte (Covid-19) og det er en antistofftest som kan vise om vedkommende har opparbeidet antistoff etter å ha hatt en infeksjon av Covid-19.

Medi 3 tester ikke personer med symptom på koronasmitte. Vi anbefaler disse å ta kontakt med legevakten.


Testing kan gjennomføres på ulike måter: 
- Testen er tatt ved prøve i nese og hals.
- Test utenfor Medi3: De som skal testes møter utenfor og venter til de blir hentet inn. NB INGEN som skal koronatestes må gå inn i våre lokaler! Unngå kø foran hovedinngangen. 
- Representant fra Medi3, seksjon klinisk sykepleie, tar prøver ved bedriften eller annet egnet sted: Det er viktig å være obs på at en bør unngå å samle ansatte for testing slik at mange må i karantene ved en evt. positiv test. Slik testing må avtales og organiseres i samarbeid med den enkelte bedrift. 

Ved bestilling skal alle bedrifter fylle ut et skjema fra Medi3 med informasjon på den som skal testes som skal sendes kryptert til Medi3. Dette er viktig for kvalitet og sikkerhet rundt testingen. 


Pris pr.test i bedrift: 840,- pluss reisetid og reisekostnader der dette er relevant. 
(Dersom testen skal taes ute hos bedriften må det være minimum 5 personer som skal testes.)

Pris pr. test Medi3 (Ålesund og Ulsteinvik): 1040,- pr test. (testen taes utenfor Medi3)

 

Antistofftest:
Testen kan kontrollere om en person allerede har vært smittet av Covid-19 viruset. Det er viktig å vere klar over at mengde antistoff ofte henger sammen med hvor syk en person har vært. En kan derfor oppleve at en person som har gjennomgått infeksjon med mildt forløp får negativt resultat på testen. Positiv test opphever normalt sett ikke nasjonale retningslinjer for karantene og smittevern.


Testing kan gjennomføres på ulike måter: 
- Testen er en hurtigtest og tas i blod ved et stikk i fingeren.
- Testen kan tas i Medi3 sine klinikker (Egne priser)
- Representant fra Medi3 seksjon klinisk sykepleie tar prøver ved bedriften eller annet egnet sted.

Pris pr. antistofftest: 670,- pluss reisetid og reisekostnader der dette er relevant. 
Minimum 5 personer ved testing hos bedriftens.

Antistofftest kan også tas ved blodprøve med analyse, men denne testen forutsetter at vedkommende har vært syk/hatt symptomer på korona. Testen kan tidligst tas 14 dager etter infeksjon for gyldig resultat.
Denne testen tas ved en av Medi3s klinikker. (Egne priser)

 

Ta kontakt med din HMS-rådgiver i Medi3, evt på tlf 70 11 70 11 for spørsmål og evt bestilling. Du kan også bruke kontaktskjemaet under.