Forebygg flått og insektsbitt

Forebygg flått og insektsbitt

 
Sjekk kroppen grundig for flått dersom du har vært ute i skog og mark, eller om du har dyr som kan ta med seg flått inn i hjemmet. Fjern flåtten fra huden så snart du oppdager den og rens såret godt. Dersom det oppstår rødt utslett rundt såret med avblekning i midten, kan dette tyde på infeksjon og lege må kontaktes.

– Bakterien Borrelia er fortsatt det vanligste problemet i vårt område når det gjelder flått, sier Ole Andreas Erstad som er seksjonsleder for Reise- og Vaksinasjon ved Medi3. – Borreliose er en sykdom som skyldes infeksjon med Borrelia som overføres til mennesker via flåttbitt.

 

TBE (skogflåttencefalitt) er en sykdom som forårsakes av TBE-viruset som finnes i flått og kan smitte over til mennesker via flåttbitt. – TBE sprer seg oppover kysten i Norge og er påvist i flått i vårt område, forteller Erstad. – Vaksine mot TBE tilbys ved Medi3 og er rettet mot dem som oppholder seg mye ute i naturen. 

 

– Flåttbitt kan forbygges med spray som vi har for salg på Medi3, forteller Erstad. 

 

Unngå infeksjon  

– Med myggspray kan du enkelt redusere antall insektstikk og risikoen for åpne sår med infeksjonsfare blir lavere. Skulle du likevel få et
insektsstikk er det viktig å rense såret godt. Bruk antibakteriell krem dersom det oppstår hevelse, varme, rødme og puss, noe som kan være tegn på infeksjon.

 

}

Ålesund

Kongens gate 11

Postboks 1514, 6025 Ålesund

 

Epost: firmapost@medi3.no (send aldri personsensitive opplysninger)

 

Medi3 har dessverre ikke mulighet til å behandle sensitiv informasjon eller svare på medisinskfaglige spørsmål til pasienter pr epost, på grunn av personvern.
For mer informasjon om hvordan du kan kommunisere med oss, les mer her.

 

Åpningstider

Mandag kl 08.00 - 20.30
Tirsdag - Onsdag - Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 15.00

 

 

Ulsteinvik

Bjørndalvegen 14a - 6065 Ulsteinvik

Postboks 289, 6067 ULSTEINVIK

Postadresse:
Postboks 289, 6067 ULSTEINVIK  

Epost: ulsteinvik@medi3.no (send aldri personsensitive opplysninger)

Medi3 har dessverre ikke mulighet til å behandle sensitiv informasjon eller svare på medisinskfaglige spørsmål til pasienter pr epost, på grunn av personvern.
For mer informasjon om hvordan du kan kommunisere med oss, les mer her.

 

Åpningstider

Mandag-torsdag: 08:00-15:30
Fredag: 08:00-15:00