Endelig er vaksine mot denguefeber her

Endelig er vaksine mot denguefeber her

 
Denguefeber er en virussykdom som overføres via mygg. Den er utbredt i store deler av sør øst Asia, i Sør Amerika og i deler av Afrika.

Denguefeber er en virussykdom som spres via stikk fra smittebærende mygg. Sykdommen kan gi influensalignende symptomer ofte med utslett. Personer som smittes for andre gang, kan bli veldig syke. Denguefeber finnes i alle tropiske områder mellom 25. nordlige og sørlige breddegrad. Ca. 390 millioner mennesker får Denguefeber hvert år og av disse er det ca 25000 dødsfall. Dengue regnes som verdens viktigste insektsbårne virussykdom.(FHI).

 
Ny vaksine 
Det har ikke vært tilgjengelig tilfredsstillende vaksine mot denne sykdommen - før  nå. Nylig ble vaksinen Qdenga godkjent her i Norge. Vaksinen beskytter mot alle fire serotyper av Dengue og kan gis uansett om du har hatt Dengue tidligere eller ikke. Vaksinen er godkjent for personer over 4 år. Den gis i to doser med 3 måneders mellomrom. Det er forventet 80% beskyttelse etter første dose.


Vaksinen er levende svekket og skal i likhet med Gulfebervaksinen, ikke gis til personer med alvorlig nedsatt immunforsvar.


 Vi i Medi3 vaksinasjonsklinikk har vaksinen tilgjengelig, så tar gjerne kontakt for bestilling av vaksinering, råd og veiledning. på reise@medi3.no, eller bestill time her evt ring 70 11 70 00.