Cardiolog

Cardiolog Bjørn Hole har driftsavtale med Helse Midt-Norge og tilbyr utredning og behandling av hjerte- og karsykdommer.
Cardiolog

Cardiolog Bjørn Hole har driftsavtale med Helse Midt-Norge og tilbyr følgende undersøkelser:

EKG    
                                                                             
Den elektriske aktiviteten i hjertet kan måles. Det gjøres med et elektrokardiogram, forkortet til EKG. 

Når et EKG skal tas, blir det festet elektroder forskjellige steder på brystkassa og på armer og ben. Elektrodene fanger opp de elektriske impulsene, som videreføres gjennom ledninger til en maskin som registrerer og tegner impulsene ned. Undersøkelsen er smertefri. 

Kurvene på papirstrimmelen tolkes av lege. Et normalt hjerte vil gi kurver i et helt bestemt mønster. Hvis hjertet slår i feil rytme, eller hvis en del av hjertemuskelen ikke trekker seg sammen på grunn av hjerteinfarkt, synes det på EKG. Er hjertemuskelen for stor i hele eller en del av hjertet, kan dette også synes.

Hvis hjertet slutter å slå, kan det enten skyldes en ukontrollert spredning av elektriske impulser i hjertet (kammerflimmer) eller ingen elektrisk aktivitet i det hele tatt. Ved kammerflimmer ser EKG-kurven helt kaotisk ut, ved 0-aktivitet er EKG-kurven flat.

Arbeids EKG
For å undersøke hvordan hjertet oppfører seg under belastning kan man gjøre en belastnings EKG. Denne undersøkelsen gjennomføres ved at hjertets aktivitet avleses samtidig som du sykler på ergometersykkel. Hjertekrampe (angina pectoris) eller spesielle hjerterytmeforstyrrelser kan diagnostiseres på denne måten. Undersøkelsen er viktig for å vurdere eventuelle trange kransårer rundt hjertet (angina pectoris) og de som har hatt hjerteinfarkt.

Ultralydundersøkelse (Ecco Doppler)
Undersøkelsen utføres med meget avansert utstyr som gir spesialisten mulighet til å vurdere hjertets funksjoner mens det arbeider.


24-timers EKG
Hjerteaktiviteten blir registrert på en bærbar båndspiller som er koblet til deg et døgn. Registreringen overføres deretter til en datamaskin der hvert hjerteslag blir analysert.


24-timers blodtrykkregistrering
Registreringen blir foretatt ved at den som undersøkes får montert på et apparat som automatisk måler blodtrykket med jevne mellomrom gjennom døgnet.

 

Henvisning

Hvis du vil til hjertelege hos Medi 3 må du ha henvisning fra lege. Din fastlege eller en av våre allmennleger kan henvise deg til hjertelege og andre tjenester.

}
Hvor finner du oss?

Ålesund

Kongens gate 11

Postboks 1514, 6025 Ålesund

Åpningstider:

Mandag kl 08.00 - 21.00
Tirsdag - Onsdag - Torsdag 08.00 - 18.00
Fredag 08.00 - 15.00