Cardiolog

Cardiolog Bjørn Hole har driftsavtale med Helse Midt-Norge og tilbyr utredning og behandling av hjerte- og karsykdommer.
Cardiolog

Cardiolog Bjørn Hole  er ikke en del av Medi3, men har individuell avtale med det Helse Midt-Norge og utfører poliklinisk behandling på lik linje med sykehusenes poliklinikker.

Som pasient hos avtalespesialist betaler du for tjenesten etter takster som er fastsatt nasjonalt. Egenandelen er den samme som ved offentlige poliklinikker og den føres på egenandelskortet og gir grunnlag for frikort.

Du har de samme rettigheter når du undersøkes og behandles hos en avtalespesialist som når du oppsøker en offentlig poliklinikk på et sykehus. Siden avtalespesialistene er en del av spesialisthelsetjenesten, må du ha henvisning fra lege; enten en fastlege, privat spesialist eller fra lege på sykehus.

Transport og reisekostnader

Du betaler egenandel ved reiser til en avtalespesialist. Om du reiser til en avtalespesialist i en annen region, dekkes bare reise til nærmeste spesialist som kunne gitt den aktuelle tjenesten.EKG    
                                                                             
Den elektriske aktiviteten i hjertet kan måles. Det gjøres med et elektrokardiogram, forkortet til EKG. 

Når et EKG skal tas, blir det festet elektroder forskjellige steder på brystkassa og på armer og ben. Elektrodene fanger opp de elektriske impulsene, som videreføres gjennom ledninger til en maskin som registrerer og tegner impulsene ned. Undersøkelsen er smertefri. 

Kurvene på papirstrimmelen tolkes av lege. Et normalt hjerte vil gi kurver i et helt bestemt mønster. Hvis hjertet slår i feil rytme, eller hvis en del av hjertemuskelen ikke trekker seg sammen på grunn av hjerteinfarkt, synes det på EKG. Er hjertemuskelen for stor i hele eller en del av hjertet, kan dette også synes.

Hvis hjertet slutter å slå, kan det enten skyldes en ukontrollert spredning av elektriske impulser i hjertet (kammerflimmer) eller ingen elektrisk aktivitet i det hele tatt. Ved kammerflimmer ser EKG-kurven helt kaotisk ut, ved 0-aktivitet er EKG-kurven flat.

Arbeids EKG
For å undersøke hvordan hjertet oppfører seg under belastning kan man gjøre en belastnings EKG. Denne undersøkelsen gjennomføres ved at hjertets aktivitet avleses samtidig som du sykler på ergometersykkel. Hjertekrampe (angina pectoris) eller spesielle hjerterytmeforstyrrelser kan diagnostiseres på denne måten. Undersøkelsen er viktig for å vurdere eventuelle trange kransårer rundt hjertet (angina pectoris) og de som har hatt hjerteinfarkt.

Ultralydundersøkelse (Ecco Doppler)
Undersøkelsen utføres med meget avansert utstyr som gir spesialisten mulighet til å vurdere hjertets funksjoner mens det arbeider.


24-timers EKG
Hjerteaktiviteten blir registrert på en bærbar båndspiller som er koblet til deg et døgn. Registreringen overføres deretter til en datamaskin der hvert hjerteslag blir analysert.


24-timers blodtrykkregistrering
Registreringen blir foretatt ved at den som undersøkes får montert på et apparat som automatisk måler blodtrykket med jevne mellomrom gjennom døgnet.

 

Henvisning

For å få time hos spesialist som har avtalepraksis og driftsavtale med Helse Midt-Norge må du ha henvisning fra fastlegen din.

}
Hvor finner du oss?

Ålesund

Kongens gate 11

Postboks 1514, 6025 Ålesund

Åpningstider:

Mandag kl 08.00 - 21.00
Tirsdag - Onsdag - Torsdag 08.00 - 18.00
Fredag 08.00 - 15.00