Medisinsk kjemisk peeling

Medisinsk kjemisk peeling

 
Kjemisk peeling er en behandling som forbedrer og glatte ut ujevnheter i det ytre hudlaget. Peeling er ideell for behandling av ulike aldringstegn, pigmentering, solskader, fine linjer, ujevn overflate, store porer, “livløs” hud og til og med akne. Den passer for alle hudtyper.

I kosmetisk medisin innebærer peeling at hudens øverste lag fjernes, slik at ny, frisk hud med yngre utseende kan dannes.


Medisinsk kjemisk peeling er en anerkjent metode for effektiv hudfornyelse og reparasjon av ulike hudskader som rynker, akne og andre uønskede hudtilstander. Kjemisk peeling er stabiliserte fruksyrer, melkesyrer og A vitaminsyrer i ulike styrker. Virkestoffene har lavere pH verdi enn hudens egen og produserer kontrollert skade som fremmer produksjon av ny hud med forbedret utseende.

Hvorfor velge en kjemisk peeling

Egnede områder er ansikt, hender og nakke. Behandlingen fører til forbedring av solskader, rynker, akne arr, kviser, grov hud, grove porer og misfarging ( inkludert melasma, fregner og alders flekker).

Ved problemer med pigmentering og solskader vil du få en forbedret hudfarge og et jevnere pigment. Det stimulerer kollagen produksjonen, og hudoverflaten blir myk, fast og stram. Ved andre skader i huden som akne eller for tøff behandling av huden vil peelingen trenge ned og starte reparering nedenifra.

Hvordan utføres en kjemisk peeling

I en første gangs konsultasjon avgjøres det hvilken peeling som passer huden din og deg. Det er også individuelt tilpasset i forhold til dine ønsker og forventninger til effekt og resultat.

I behandlingen renses huden for oljer og smuss og får en forberedende «prepping ». Så påføres den valgte peelingen som behandler og løser skånsomt opp det ytterste hud laget. Styrken av kjemisk peeling beror på peelingløsningens ingredienser, konsentrasjon og lengden på kontakttid med huden. Avhengig av styrken og hudens tykkelse, oppleves det en mild grad av « kribling» / varm kløende følelse når den er i kontakt med huden. Etter få minutter fjernes peelingen og huden nøytraliseres, påføres serum, fuktighetskrem og SPF beskyttelse. Etter dette føles huden frisk og glatt uten ubehag.

Du kan oppleve rødhet på behandlingsdagen og merkbar flassing i noen dager. Eventuelle rødhet kan dekkes med makeup. Vi anbefaler ikke fysisk aktivitet samme dag og du bør planlegge i forkant av en stor begivenhet, mens de fleste aktiviteter kan gjenopptas umiddelbart.

Det er viktig med oppfølging og hjemme program i etterkant av behandling og underveis i kur.

Overfladisk peeling med for eksempel glykosyre forbedrer tilstander som akne og misfarging. Dypere peeling reduserer pigmentering, brune skjolder og rynker.


Hvor ofte bør jeg ta en slik behandling

Oppfølgende behandlinger med kjemiske peelinger resulterer i en frisk, jevn, sunn og ren hud. For raskere resultater anbefales det å ta en kur med 6 – 10 behandlinger over en periode. Etter en kur kan du velge en «fresh up behandling» med jevne mellomrom.

Effekten og resultatene avhenger av hvilken type peel som blir benyttet, hvor omfattende behandlingen var, om du har gjentatt flere behandlinger og hva du gjør i ditt hjemme program.


Etter kjemisk peeling krever huden rehabilitering, særlig de dypere og mer omfattende behandlinger. Huden blir følsom og krever kontinuerlig behandling med fukt, antioxidanter og solbeskyttelse. Det er ikke risiko for komplikasjoner dersom en følger sykepleier sine anbefalinger.

 

Når man har fått utført en kjemisk peel skal man ikke trene samme dag, da kan man miste effekten av peelen ved å svette det ut. Unngå å bruke sminke på 48 timer. Samme dag skal du heller ikke vaske deg, rense eller skrubbe ansiktet. Ikke vær i direkte sollys de neste 2-3 ukene. Bruk solfaktor 30+ hver dag selv om solen ikke skinner.